Besplatno ljetovanje za 187 vukovarskih osnovaca

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, I ove godine, kao i prethodnih, Grad Vukovar organizira besplatna ljetovanja diljem Jadrana za vukovarske osnovnoškolce. Ovoga ljeta će put Jadrana krenuti ukupno 187 vukovarske djece, učenika osnovnih škola, u pratnji 19 voditelja.

Oni koji su bili najuspješniji tijekom protekle školske godine, na  krstarenje Jadranom kreću 25. lipnja, njih 28, dok 27. lipnja na ljetovanje na Korčulu kreće 18 učenika.

“I ove godine naši najuspješniji učenici provesti će lijepo vrijeme na našoj obali. Njih 187, sukladno preporukama škole, ali i javnim pozivima koje objavljuje Grad Vukovar krstariti će Jadranom, ljetovati na Korčuli, Velom Lošinju te Čiovu”, rekao je Penava.

Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Josip Paloš pojasnio je kako je ovaj projekt vid nagrađivanja učenika koji su se u svom obrazovanju iskazali posebnim trudom, uspjesima i zalaganjem. Vukovarska djeca ovo ljeto će ljetovati i u Lječilištu Veli Lošinj (njih 94) te na Čiovu (njih 47).

Ovaj projekt već se dugi niz godina provodi u suradnji s prijateljima našega grada, Turističkom agencijom Katarina Line iz Opatije, Gradom Korčulom, Lječilištem Veli Lošinj i Primorsko-goranskom županijom te Općinom Dugopolje. Za ovu namjenu Grad Vukovar osigurao je 120.000 kuna u gradskom proračunu.