Bekavac: Ukoliko ne dođe do promjene vlasti, Vinkovčani će nastaviti graditi budućnost Beča, Muenchena i Dublina, a ne svoga grada

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Kandidatkinja SDP-a za gradonačelnicu Vinkovaca Marija Bekavac predstavila je u srijedu svoju kandidaturu pod sloganom “Za budućnost Vinkovaca” poručivši kako “šutljiva sredina mora preuzeti svoj dio odgovornosti jer će ona biti ta koja će prevagnuti na izborima – za nepredak ili status quo”.

“Prava promjena nije u tome jesmo li glasovali za jedne ili druge nego jesmo li razlučili koje su ideje dobre, s kojima ćemo ostvariti napredak i ukazati im povjerenje”, rekla je Bekavac upozorivši kako će ukoliko na ne dođe do promjene vlasti, građani Vinkovaca nastaviti graditi budućnost Beča, Muenchena, Dublina i ostalih europskih gradova u koje se u zadnje dvije godine, kako je navela, u potrazi za poslom, iselilo njih oko četiri tisuće.

Obećala je brojne olakšice za obrtnike i male poduzetnike, povećanje naknade za svako novorođeno dijete na tri tisuće kuna, niže cijene vrtića za 300 kuna, besplatne udžbenike osnovnoškolcima te besplatan javni prijevoz građanima starijima od 65 godina.

Marija Bekavac prva je žena kandidatkinja za gradonačelnicu Vinkovaca od hrvatske neovisnosti. Voditeljica je Odjela za transfuziologiju u vinkovačkoj bolnici i sudionica Domovinskog rata za što je odlikovana i Spomenicom Domovinskog rata.

SDP je predstavio i kandidata za zamjenika gradonačelnice grada Vinkovaca Darka Benića, potpredsjednika vinkovačkog SDP-a i vijećnika u Županijskoj skupštini koji je ustvrdio kako Vinkovci imaju sve pretpostavke postati hrvatskim kulturnim brendom.

“Svjesni smo kako će nam u financijski devastiranom gradu osiguranje novca za projekte biti iznimno teško, te će nam svakako prvi potezi biti financijska konsolidacija gradskih tvrtki i preraspodjela proračunskih sredstava”, kazao je Benić.