Tomislav Panenić ulazi u predizbornu utrku za vukovarsko-srijemskog župana

Foto: Đuro Kraralić

VINKOVCI, Sve je više kandidata koji su se ohrabrili ući u predizbornu utrku za predstojeće lokalne izbore, a svoju kandidaturu za župana vukovarsko-srijemskog u srijedu je predstavio i nekadašnji ministar gospodarstva, saborski zastupnik Tomislav Panenić koji u izbore ulazi kao nezavisni kandidat, uz podršku Mosta.

“Iz ovih sam krajeva i osjećam i znam da ova županija treba jak zaokret. Želim pokušati upravo u županiji kojoj najviše nedostaje perspektive, nešto napravit i pokrenuti promjene na bolje”, kazao je Tomislav Panenić.

Poručio je kako stanje u županiji nije dobro, a svi oni koji će reći da je stanje dobro po njemu nemaju samokritičnosti.

“Isto tako, ako ta ekipa želi nastaviti dalje, onda nemaju niti viziju”, poručio je Panenić.

Na pitanje novinara, misli li da može pobjediti aktualnog župana Božu Galića koji ispred HDZ-a ide po novi mandat, Panenić nije izravno odgovorio rekavši kako respektira HDZ kao najjaču stranku ali kako misli da je on taj koji može donijeti promjenu.

Predstavio se i kandidat Mosta za vinkovačkog gradonačelnika Darko Posarić koji je obećao da će, ukoliko postane gradonačelnik, raditi na tome da svi stanovi u javnim stambenim zgradama u Vinkvcima dobiju vlastite vodomjere kao i da se promjeni sadašnji model obračuna grijanja, a založio se i za bolju prometnu povezanost unutar grada.

Predstavljanju kandidatura Tomislava Panenića i Darka Posarića nazočili su i saborski zastupnik Mosta Miro Bulj te politički tajnik Mosta Nikola Grmoja koji su pružili punu potporu obojici kandidata.