Mještani Komletinaca godinama piju neispravnu vodu, Šarić traži hitnu reakciju Hrvatskih voda

Foto: Đuro Karalić

KOMLETINCI, Mještani Komletinaca, sela koje je u sklopu Grada Otoka, ukazali su kako već gotovo 30 godina piju zdravstveno neispravnu vodu. Prema analizi koju imaju u vodi koju piju su previsoke količine mangana, željeza, amonijaka kao i arsena. Analize kažu i kako se u litri vode nalazi čak 136 mikrograma arsena što je za 13-14 puta više nego što je dozvoljeno. Mještani najavljuju i potpisivanje peticije kojom će zatražiti od nadležnih da im se osigura zdravstveno ispravna voda. Isto tako moguće je podizanje i tužbi protiv distributera vode, a to je Vinkovački vodovod. Kažu kako je razlog tome činjenica što im nikada nitko nije ukazao kakvu vodu piju, da je ona zdravstveno neispravna ali i što su svih proteklih godina plaćali račune kao da piju normalnu i zdravstveno ispravnu vodu. Po pitanju neispravne vode u Komletincima oglasio se i gradonačelnik Josip Šarić koji je najavio kako će vrlo brzo prva faza biti prebacivanje na cjevovod Otok. Biti će isključeno to sporno crpilište vode ali i izgrađeno novo za potrebe i Komletinaca i Otoka.

„Krajnje rješenje je spajanje na regionalni vodovod. Stoga poziva Hrvatske vode da hitno osiguraju neophodnih 13 milijuna kuna kako bi riješili taj problem i još tijekom ove godine spojili nas na regionalni vodovod. Mi nismo građani drugoga reda i ako se već svi pozivamo na Slavoniju to se mora što prije napraviti“, rekao je Šarić.

Grad Otok je osigurao i dodatne količine zdravstveno ispravne vode za školu u Komletincima, a od opskrbljivača očekuje da osigura dovoljne količine vode i za ostale građane. Isto tako pozvao je građane i da do daljnjega ne piju vodu. Sugrađane je pozvao i na strpljenje i razumijevanje.