Obilježeno sjećanje na Sinišu Glavaševića, završeni ovogodišnji Dani sjećanja na žrtvu Vukovara

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U sklopu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine održan je Novinarsko – književni susret „Grad – to ste vi!“ kojim je obilježen spomen na novinara, urednika, ratnog izvjestitelja i književnika Sinišu Glavaševića koji je ubijen 20. studenoga 1991. godine na Ovčari. I ove godine ovaj program organizirali su Gradska knjižnica Vukovar, Hrvatski radio Vukovar  i Društvo hrvatskih književnika. Novinarsko-književnički susreti utemeljuju se kao manifestacija koja će na najprimjereniji način sačuvati uspomenu na Sinišu Glavaševića i sve žrtve u Domovinskome ratu te ih  sačuvati od zaborava s plemenitim ciljem da se sličan zločin  nikada i nigdje ne ponovi.

„Ovaj naziv pomno je odabran obzirom na činjenicu da je glas pokojnoga kolege  Siniše Glavaševića koji je putem radijskoga etera tijekom 87 dana krvave bitke svim građanima u civilnim skloništima i podrumima te hrvatskim braniteljima na prvim crtama bojišnice tijekom ratne 1991. godine uistinu i predstavljao glas nade koji ih je hrabrio i podizao im moral“, rekao je direktor Hrvatskog radio Vukovara Robert Rac.

O Siniši Glavaševiću govorili su Zoltan Kabok, novinar i ratni izvjestitelj RTL-a, Mirko Ćurić, dopredsjednik Društva hrvatskih književnika te Goran Rem, pjesnik i književni znanstvenik s Filozofskog fakulteta u Osijeku.
Susretom „Grad – to ste vi“ završeno je ovogodišnje obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.godine.