Hrvatski suverenisti: Ovo nije pljačka INA-e, ovo je pljačka hrvatskog naroda

Foto: Hrvatski suverenisti

Hrvatski suverenisti održali su danas u Vukovaru tiskovnu konferenciju na kojoj su saborski zastupnici Marijan Pavliček i Vesna Vučemilović komentirali, kako navode, najveću aferu u povijesti Hrvatske države  – aferu INA.

Pavliček je naglasio kako je nevjerojatno da se ovakva krađa mogla odvijati, a da za nju zna samo petero ljudi.

„Vjerujem da ćemo uskoro vidjeti tko je još upleten. Treba naglasiti da su ove uhićene ljude u INA – i trebali nadzirati oni koje je imenovala Vlada. Time dolazimo do političke odgovornosti Vlade, odnosno resornih ministara, pa i samog premijera jer očito za imenovanje na ovako visoke i odgovorne funkcije nije bila ključna kvaliteta već stranačka pripadnost pojedinaca”, kazao je Pavliček ocijenivši kako ta afera pogađa same temelje hrvatske države.

Po njemu ovdje nije riječ o pljački INA-e, već pljački hrvatskih građana koji su desetljećima stvarali tu kompaniju.

“Da je Vlada svakom kućanstvu u Hrvatskoj dala vaučer u iznosu 1000,00 kn kojim bi lakše prebrodili energetsku krizu koja je pred nama ukupan iznos bio bi manji od ovog ukradenog u samo ovoj aferi i to jasno govori o koliko se velikoj pljački radi.”, poručio je Marijan Pavliček.

Vesna Vučemilović naglasila je kako je njena jučerašnja inicijativa da saborski Odbor za gospodarstvo što žurnije održi javno saslušanje ravnatelja HERA-e uvrštena na dnevni red sljedeće sjednice Odbora te očekuje da će tada biti i usvojena.

„Jedan od osnovnih poslova HERA-e je nadzor energetskih subjekata u obavljanju energetskih djelatnosti u koje između ostalih ubrajamo proizvodnju, distribuciju, trgovinu, opskrbu i organiziranje tržišta prirodnog plina. Svi odgovorni moraju javnosti objasniti kako se pljačka ovih razmjera mogla dogoditi. Čemu služe sve agencije koje bi trebale osim navedenog štititi interese potrošača? Koja je njihova uloga i zašto nisu reagirali? Javnost ima pravo znati što rade za visoke plaće koje im osiguravaju porezni obveznici tj. svi građani Hrvatske.“  istaknula je Vučemilović.

Pozvala je članove Uprave i Nadzornog odbora da učine jedino moralno u ovoj situaciji kada je dokazano da nisu radili ono za što ih građani plaćaju – podnesu ostavke na svoje dužnosti, a sve naknade koje su primili za svoj nerad uplate za obnovu kuća u Sisačko – moslavačkoj županiji jer tamo, kako je kazala, odmah pokraj bušotina pokradenog plina, žive ljudi koji će još jedan Božić doživjeti u kontejnerima jer su njihove kuće prije dvije godine stradale u potresu nakon kojeg ništa nije obnovljeno.