10. DORF potpuno drugačije koncepcije i vremena održavanja

VINKOVCI, Festival dokumentarnog rock filma (DORF) koji bi ove godine trebao doživjeti jubilarno, 10. izdanje, održat će se na ljeto umjesto u dosadašnjem uobičajenom terminu početkom ožujka, i to ponovno na više lokacija u Hrvatskoj.
Po riječima umjetničkog direktora festivala Tonija Šarića iz Udruge ljubitelja filma “RARE” Vinkovci koja je i utemeljila DORF i njegov je organizator, 10. DORF biti će koncepcijski potpuno drugačiji od svih dosadašnjih.

“Ovogodišnji DORF ponudit će najviše sedam do osam glazbenih filmova ali će bogatiji biti ostatak programa koji će sadržavati mnošto zanimljivih događaja, od glazbenih koncerata, izložbi, promocija. Film više definitivno neće biti u središtu pozornosti festivala. Godinama se promjenila i publika koja sada traži neke nove sadržaje i nema tolikog interesa presjediti sat ili sat i pol u dvorani ili na otvorenom i gledati film”, kazao je Šarić.

Napominje kako i dalje idu programi poput EDIT, a ovih dana raspisan je i natječaj za razvoj scenarija glazbenog dokumentarca u suradnji DORF-a i Klasik TV. Po Šarićevim riječima, više se definitivno ne može govoriti o DORF-u kao vinkovačkom glazbenom festivalu iako festival neće potpuno otići iz Vinkovaca i jedan njegov dio, moći će pogledati i Vinkovčani, i to najvjerojatnije na jesen.

“Da sam naišao na više razumjevanja u Vinkovcima, možda bi se priča o DORF-u razvijala na posve drugačiji način. Ovako, idemo tamo gdje nas žele i mogu podržati”, napominje Toni Šarić koji je u potrazi za poslom i sam s obitelji odeslio iz Vinkovaca.

Natječaj za prijavu filmova za ovogodišnji, 10. DORF otvoren je do 1. svibnja.

ĐURO KARALIĆ