U svezi odluke HOK Borovo Vukovar oglasili se i iz SDP-a

VUKOVAR, U povodu odustajanja Hrvatskog odbojkaškog kluba Borovo Vukovar od natjecanja Prve A Nacionalne odbojkaške lige oglasila se vukovarska organizacija SDP-a iz koje poručuju kako su vijećnici SDP-a u Gradskom vijeću Grada Vukovara, dvije godine zaredom upozoravali smo na nepravedno raspoređivanje sredstava sportskim klubovima koji se natječu u istom rangu natjecanja.

“Na sjednicama Gradskog vijeća davali smo i amandmane na povećanje financiranja upravo HOK Borovo – Vukovar, kojem ilustracije radi za sezonu 2014./2015. Grad Vukovar dodjeljuje sredstva u iznosu 60 tisuća kuna, a za sezonu 2015./2016. 45 tisuća kuna. Radi se o klubu koji nastupa s dvije ekipe, jednom u Prvoj državnoj ligi, a s drugom u Drugoj ligi te sredstva za tako visoka natjecanja nisu ni blizu dostatna. Usporedbe i informacije radi ŽOK Vukovar za sezonu 2014./2015. od Grada Vukovara dobiva 500 tisuća kuna, za sezonu 2015./2016. 480 tisuća kuna”, navode iz SDP-a.

U toj političkoj organizaciji smatraju kako je “jasno vidljivo iz napomenutih činjenica da Grad Vukovar nema jasne, objektivne i profesionalne kriterije za dodjelu sredstava sportskim klubovima, nego se rukovodi podobnosti klubova i bliskosti s istima, što je krajnje neprihvatljivo”.

Diskriminacije ne smije biti, a neki od važnijih kriterija sigurno trebaju biti uspješnost kluba i rang natjecanja, poručuju vukovarski SDP-ovci.

Hrvatski odbojkaški klub Borovo Vukovar istupio je iz  natjecanja Prve A Nacionalne odbojkaške lige, a razlog je kako su naveli u  priopćenju, nezadovoljavajući odnos Grada Vukovara prema klubu odnosno nedovoljna financijska pomoć gradskih vlasti.

ĐURO KARALIĆ