Ana Maria Stanković ponovno dokazala izvrsno kuharsko umijeće

VINKOVCI/SOLIN, Natjecanjem 2. kola Hrvatskog kuharskog kupa pod nazivom “Zlatna Solinka“, nastavljeno je jedanaesto izdanje Hrvatskog kuharskog kupa, festivala u cjelinu povezanih pet kulinarskih manifestacija koje se na zadane teme održavaju diljem Hrvatske, izvjestio je Hrvatsku kuharski savez.

Želja organizatora bila je podići svijest o ugroženosti endemske vrste pastrve Solinke pa time i naziv i tema manifestacije.

Kao i u prvom kolu pobjedu je odnijela mlada kuharica iz Vinkovaca, Ana Maria Stanković sa pomoćnicom Anom Šinjori predstavljajući Srednju strukovnu školu Vinkovci I Udrugu kuhara Vukovarsko srijemske županije. Drugo mjesto pripalo je Dini Bebiću iz Dogus Marina Hoteli, D-Resort iz Šibenika dok se na treće mjesto plasirao Ivan Tomas iz restorana Fontana Crnković iz Varaždina. Ana-Maria pripremila je najbolju hladnu platu I glavno jelo dok je u pripremi deserta prvo mjesto prepustila Dini Bebiću.

Za svoje kulinarsko umijeće nagrađena je bogatim sponzorskim I novčanim nagradama koje su joj zajedničkim snagama uručili gradonačelnik Solina Blaženko Boban, predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza Damir Crleni, kulinarski promotor Podravke Dražen Đurišević i Maja Muskatelo ispred Turističke zajednice grada Solina.

ĐURO KARALIĆ