Uslijed prevelike brzine i alkohola sletio u kanal, a u prtljažniku mu pronašli i automatsku pušku

Policija prometna nesreća Bajakovo
Foto: Pixabay/fsHH

VINKOVCI, Kasno navečer u petak, kod kružnog toka na ulazu u Nuštar, 58-godišnjak iz Marinaca, sletio je osobnim vozilom s kolnika u odvodni kanal, a u prometnoj nesreći 58-godišnjak nije ozlijeđen, kao niti putnik u vozilu, 36-godišnjak iz Vinkovaca, izvjestila je policija dodajući kako je 58-godišnjak upravljao vozilom pod utjecajem alkohola (2,14 g/kg) i s vozačkom dozvolom kojoj je istekla važnost.

Za vrijeme očevida prometne nesreće, policijski službenici su u prtljažniku vozila zamijetili i automatsku pušku koja je nakon obavljene pretrage vozila i oduzeta.

58-godišnjak je uhićen te nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, predan u pritvorsku jedinicu policije.

Od ostalih događaja, policija navodi kako su iz stambeno-poslovnog prostora u Vinkovcima, u ulici Kneza Mislava, otuđeni dijelovi plinskih instalacija. Provala se dogodila unazad nekoliko tjedana. Vlasnik, 23-godišnjak iz Vinkovaca, oštećen je za iznos od nekoliko tisuća kuna.

U večernjim satima 25. siječnja provaljeno je u osobni automobil „VW Passat“ zagrebačkih registracijskih oznaka, u vlasništvu zagrebačkog trgovačkog društva, za vrijeme dok se nalazio parkiran u ulici Vladimira Kovačića u Vinkovcima. Otuđeno je prijenosno računalo vrijedno više tisuća kuna.