Zamućena voda posljedica je povećane potrošnje, poručuju iz VVK

Foto: www.hrv.hr

Tijekom dana Vinkovački vodovod i kanalizacija (VVK) zaprimio je nekoliko prijava o zamućenju vode u pojedinim naseljima, izvijestili su iz te tvrtke navodeći kako je zamućena voda posljedica povećane potrošnje posljednjih dana u razdoblju visokih temperatura koja je daleko iznad prosjeka, a isto tako i nelegalnog korištenja vode iz hidrantske mreže. 

“Iako na distribucijskom području VVK nema problema s količinom vode, s vodom treba postupati racionalno kako bi svi imali stabilnu vodoopskrbu tijekom ljeta. Ističemo i da je voda na distribucijskom području VVK iznimne kvalitete i zdravstveno ispravna  i da se crpi u regionalnom vodocrpilištu Sikirevci te da korisnici nemaju razloga za zabrinutost”, navode iz VVK dodajući kako su ovakvi pojedinačni slučajevi posljedica povećane potrošnje, a isto tako i nelegalnog korištenja vode iz hidrantske mreže. 

“Ako primijetite da netko neovlašteno koristi hidrantsku mrežu molimo vas da to prijavite na besplatni broj telefona 0800 2254. Zajedničkim snagama možemo spriječiti ovakve pojave koje mogu ugroziti sustav i prouzročiti probleme za sve korisnike na našem distribucijskom području. Svi takvi slučajevi bit će prijavljeni nadležnim institucijama budući da su takva postupanja protuzakonita”, poručuju iz Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije.