Konstituirano Dječje gradsko vijeće Grada Vinkovaca

Foto: Novosti
VINKOVCI, U Vinkovcima je danas održana konstituirajuća sjednica Dječjeg gradskog vijeća za čiju predsjednicu je izabrana Ella Hasel iz Osnovne škole Ivana Mažuranića, a za njezinog zamjenika Marko Plavšić iz OŠ Josipa Kozarca.

“Postoje problemi u sustavu koje mi djeca osjetimo. Mislim da nam se puno obećava, a malo daje, ali našim zajedničkim snagama to možemo promijeniti. Imam veliki žar i volju za pomoći u tome i potrebu za promjenom, koju mi djeca možemo ostvariti”, izjavila je novoizabrana predsjednika Dječje gradaskog vijeća Vinkovaca Ella Hasel.

Male vinkovačke vijećnike pozdravio je gradonačelnik Ivan Bosančić.

“Očekujemo puno informacija o tome što bi djeca željela i kako bi željela da izgleda grad, a na njima svijet ostaje i važno je naći rješenja za ono što oni žele. Mi smo se u ovom mandatu puno bazirali na djecu, na pomoć djeci u školovanju i kroz uvjete u školama i vrtićima i smatram da to uvijek treba biti prioritet. Drago mi je da danas mogu biti ovdje s njima i dati im potporu da se konstituiraju i naprave jedan pandan nama, jedno Gradsko vijeće gdje odluke neće biti bazirane na nekoj stranačkoj stezi nego na onome što stvarno treba djeci u ovom gradu”, kazao je gradonačelnik Bosančić.