Krađe, provale i prometne nesreće obilježile protekli vikend

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Iz PU Vukovarsko-srijemske izvijestili su kako je iz obiteljske kuće 29-godišnjakinje u Retkovcima otuđeno više tisuća kuna. Krađa se dogodila u noći 28./29. rujna.

U petak je u večernjim satima nepozanti počinitelj provalio u radni stroj koji se nalazio u Račinovcima. Vlasniku, Šumariji Gunja, pričinjena je šteta u iznosu više stotina kuna.

U šumskom predjelu „Bok“ kod Rokovaca nepoznati počinitelj je odsjekao i otuđio 14 stabala hrasta, jasena i graba, u vlasništvu Šumarije Vinkovci. Krađa se dogodila 29./30. rujna. Materijalna šteta bit će poznata po dostavljanju odštetnog zahtjeva.

Na području PU vukovarsko-srijemske tijekom proteklog vikenda zabilježeno je 13 prometnih nesreća, od čega deset prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta, jedna prometna nesreća u kojoj su dvije osobe lakše ozlijeđene (Lovas) i dvije prometne nesreće u kojima su ukupno tri osobe teže ozlijeđene, o čemu više slijedi:

U subotu, 30. rujna, oko 12,15 sati u Negoslavcima dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe teže, i četiri osobe lakše ozlijeđene. 72-godišnjak iz Svinjarevaca upravljao je osobnim automobliom „VW Golf“, vukovarskih registarskih oznaka, krećući se desnom prometnom trakom kolnika Vukovarske ulice u Negoslavcima. Uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila i naglog kočenja, vozilo je prešlo na lijevu kolničku traku kojom se ususret kretao osobni automobil „VW Golf“, također vukovarskih registarskih oznaka, kojim je upravljala 36-godišnjakinja iz Negoslavaca te je došlo do sudara. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena vozačica, kao i tri putnika u njezinu vozilu, dok su u vozilu 72-godišnjaka dvije putnice teže ozlijeđene. Očevidom nije utvrđena prisutnost alkohola kod oba vozača.

U nedjelju je 53-godišnjak iz Vukovara upravljao osobnim automobilom „Kia Pride“, vukovarskih registarskih oznaka, krećući se kolnikom Trpinjske ceste iz smjera centra grada prema Trpinji. Dolaskom do križanja s ulicom Lipovački put, skrenio je ulijevo i oduzeo prednost prolaska osobnom automobilu „VW Golf“, vukovarskih registarskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 44-godišnjak iz Vukovara. U sudaru je teže ozlijeđen putnik u „Golf-u“, 73-godišnjak iz Vukovara, dok je vozač „Kia-e“ lakše ozlijeđen. Očevidom je utvrđeno kako je 53-godišnjak upravljao vozilom pod utjecajem alkohola.