ZVO pomaže upis na fakultete u Beogradu i Novom Sadu

VUKOVAR, Odjel za obrazovanje Zajedničkog vijeća općina (ZVO) na svojoj Internet stranici uputili su poziv maturantima škola s nastavom na srpskom jeziku i pismu koji žele studirati u Beogradu ili Novom Sadu. Zainteresirani maturanti treba da se prijave u spomenuti Odjel ZVO-a gdje će, kako stoji u pozivu, dobiti sve informacije i pomoć pri upisu na željeni fakultet.

„ZVO, kao i ranijih godina do sada, u želji da pomogne budućim studentima koji su u Hrvatskoj završili školovanje na srpskom jeziku, obavilo je razgovore s nadležnim ministarstvom u Republici Srbiji i postiglo dogovor koji će budućim studentima, nakon što polože prijemne ispite, pomoći da ostvare pravo na upis na fakultete kao „budžetski studenti“, navode iz ZVO.

U pozivu dalje stoji kako radi lakšeg upisa i kasnijeg zapošljavanja ZVO predlaže upis na Filozofski fakultet i studije srpskog jezika i književnosti, Prirodno – matematički fakultet i studije matematike, fizike i kemije te fakultete tehničkih znanosti, Poljoprivredni i Ekonomski fakultet.

IVAN MATIĆ