Petrovci: Održana manifestacija “Kad je golubica letjela”

PETROVCI, Pod pokroviteljstvom Savjeta za nacionalne manjine RH i supokroviteljstvom općina Bogdanovci i Stari Jankovci, Vukovarsko-srijemske županije i saborskog zastupnika Veljka Kajtazija u organizaciji Društva Rusnak, a u sklopu obilježavanja 25. obljetnice od osnivanja Svjetskog kongresa Rusina, proteklog viikenda održana je kulturna manifestacija “Kad je golubica letjela”.

U sklopu manifestacije, uz dvodnevno zasjedanje Svjetskog vijeća Rusina i Svjetskog foruma rusinske mladeži, u Domu kulture u Petrovcima održan je kulturni program na kojemu su nastupili KUD-ovi Joakim Hardi (Petrovci), Joakim Govlja (Mikluševci), Osif Kostelnik (Vukovar), KUD Rusina Osijek te pjevači, pjesnici i recitatori kongresnih rusinskih udruga iz Bratislave, Budimpešte i Vrbasa.

Uz goste iz Slovačke, Mađarske i Srbije nazočni su bili i mnogobrojni gosti iz političkog, kulturnog i vjerskog života, među kojima i potpredsjednica Savjeta za nacionalne manjine Renata Trischler. Manifestaciju je proglasio otvorenom saborski zastupnik Veljko Kajtazi.

vusz.hr/Đuro Karalić

Foto: vusz.hr