Županja: Otvorena izložba “Šuma okom šumara”

Foto: Marko Marković

ŽUPANJA, U Pastoralnom kulturnom središtu župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja otvorena je izložba fotografija “Šuma okom šumara”, u organizaciji Hrvatskog šumarskog društva Ogranak Vinkovci i Zavičajnog muzeja “Stjepan Gruber” Županja.

“Zahvaljujem Hrvatskom šumarskom društvu koje je ovo organiziralo i upriličilo, svima onima koji su sudjelovali u organizaciji, pogotovo župniku koji je omogućio da u ovom prostoru možete vidjeti fotografije koje su snimljene upravo iz kuta kako to šumari vide, dakle, neki neobičan kut koji neće svako zamijetiti. Volio bih da ova izložba bude podstrek svima onima koji imaju afiniteta prema fotografiji da i oni učine korak više i da se na sljedećoj izložbi pridruže nama.” rekao je  Damir Dekanić. voditelj Uprave Hrvatskih šuma Podružnice Vinkovci.

O izložbi je govorio Danijel Cestarić, predsjednik Hrvatskog šumarskog društva Ogranak Vinkovci, koji je uz Darka Posarića, Zvonimira Grgljanića i Žarka Lončara, i autor fotografija, dok je izložbu otvorenom proglasio Zvonimir Stjepanović, predsjednik Komisije za kulturnu djelatnost Grada Županja.

“Mi nemamo baš često prigodu ovako nešto vidjet, a šuma je oduvijek značila ljepotu i bogatstvo, priroda je desna ruka umjetnosti. Županjski kraj je, hvala Bogu, 38 posto pod šumom i mi znamo što je šumski život i značenje u društvenom i kulturnom smislu. ” kazao je Stjepanović.

U kulturnom diejlu programa nastupili su članovu KUD-a Tomislav iz Županje.