Županja obilježava Dan Grada, prigodne nagrade zaslužnima

Foto: Đuro Karalić

ŽUPANJA, Povodom obilježavanja Dana Grada Županje održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća na kojoj su zasluženim pojedincima, udrugama i ustanovama dodijeljena priznanja. Tom prilikom Zlatni grb Grada Županje dodijeljen je Zlatku Krtaliću za razvoj zdravstva, Željku Šlajtu za napredak grada Županje, velečasnom Ivanu Varoščiću te tvrtki Same Deutz- Fahre Žetelice Županja. Zaslužnima je uručen i Srebrni Grb Grada Županje te zahvalnice. Gradonačelnik Županje Davor Miličević u svome govoru istakao je kako je to prilika i za prisjetiti svega onoga što je grad obilježilo u proteklih godinu dana.

„Puno smo toga napravili. Ipak, pred nama su još velike investicije koje namjeravamo uskoro započeti i provesti. Želja mi je da naši planovi svi ostvare na radost građana”, rekao je Miličević.

Župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić poručio je da želi da se Županja razvija kao i da Županjci budu zadovoljni životom u svojoj sredini. Prema njegovim riječima to će se uspjeti samo ako se osiguraju nova radna mjesta ne samo u Županji nego i u drugim sredinama najistočnije hrvatske županije. Ispred Vlade RH na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća nazočio je i ministar financija u tehničkoj Vladi RH Zdravko Marić koji je Županjcima čestitao Dan grada.

„Slavonci su radišni dio Lijepe naše kojima nikada nije teško raditi. Uz nedostatna sredstava, ali ako postoje pravi ljudi s pravom vizijom, može se puno toga učiniti. Upravo to dokazuje grad Županja“, rekao je Marić.

Održavanju svečane sjednice Gradskoga vijeća prethodilo je polaganje vijenaca, a zapaljene su i svijeće podno spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima.

IVAN MATIĆ