Potpisan ugovor za novi projekt Drvnog klastera Slavonski hrast

Foto: Pixabay

VINKOVCI, Predsjednik Drvnog klastera Slavonski hrast, Josip Faletar potpisao je u Zagrebu ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Jačanje kapaciteta Drvnog klastera Slavonski hrast za popularizaciju STEM-a (WOOD4STEM).

Vrijednost projekta je 1.716.735,46 HRK, a 100% će se financirati iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., priopćeno je.

Nositelj projekta je Drvni klaster Slavonski hrast, a partneri na projektu su Šumarski fakultet Sveučilišta iz Zagreba i Drvodjelsko tehnička škola Vinkovci. Projekt Wood4STEM usmjeren je na popularizaciju biotehničkih znanosti kroz uključivo ciljano podizanje svijesti o važnosti šumarstva i drvne tehnologije kao područja STEM-a.

Projektom će se kroz 24 mjeseca provesti 50 interaktivnih i kreativnih radionica i igraonica s djecom u vrtićima, osnovnim i srednjim školama te u općinama i gradovima u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Projektni prijedlog izradio je Centar kompetencija d.o.o. iz Vinkovaca.