Sabo svoje mjesto člana Predsjedništva SDP-a stavio u mirovanje, okreće se Gradu Vukovaru

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Bivši gradonačelnik Vukovara i saborski zastupnik Željko Sabo stavio je u status mirovanja svoje članstvo na izabranoga člana Predsjedništva SDP-a. Na to mjesto Sabo je izabran na nedavnim unutarstranačkim izborima poslije čega su se pojavili zahtjevi od članova novoga vodstva stranke kako bi on sa toga mjesta trebao odstupiti. Problem je njegova presuda za pokušaj podmićivanja gradske vijećnice radi čega je i osuđen na kaznu zatvora od 8 mjeseci.

„Riješili smo i taj problem tako što sam početkom ovoga tjedna u središnjicu SDP-a poslao dopis u kojemu svoj mandat člana Predsjedništva SDP-a stavljam u status mirovanja. Već ranije sam i dužnost predsjednika SDP-a Vukovarsko – srijemske županije stavio u status mirovanja tako da sam sada samo na mjestu predsjednika SDP-a Grada Vukovara“, rekao je Sabo.

Dodaje i kako je sve ovo što radi u cilju priprema SDP-a i ostvarivanja što kvalitetnijih rezultata stranke na skorim lokalnim izborima. Podsjećamo kako je on i ranije u svojim izjavama najavljivao vjerojatnu mogućnost kandidiranja za mjesto gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima.