Županja: Dvojica mladića na rođendanskom slavlju pretukla trećega

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, U ranim jutarnjim satima, proteklog vikenda, u ugostiteljskom objektu u Županji u Ulici Ilirskog preporoda, uslijed rođendanske proslave došlo je do fizičkog sukoba u kojem su 26- godišnjak i 20- godišnjak, obadvojica iz Županje, fizički napali 21-godišnjaka, koji je također iz Županje, koristeći pritom takozvanu „teleskopsku palicu“ te su udarajući 21-godišnjaka nanijeli mu ozljede.

U izvješću PU vukovarsko-srijemske navodi se kako je ozlijeđenom 21-godišnjaku u HMP Županja, a potom i u OŽB Vinkovci pružena liječnička pomoć.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja kako su 26-godišnjak i 20-godišnjak počinili kazneno djelo Teška tjelesna ozljeda, zbog čega su nakon ispitivanja uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave.

Istoga dana na autocesti A3, Zagreb-Lipovac, u smjeru kretanja prema Zagrebu, zaustavljen je i kontroliran 46-godišnji bugarski državljanin koji je upravljao skupom vozila, teretnim vozilom sa pridodanim priključnim vozilom, te je provedenom kontrolom utvrđeno da je sudjelovao u prometu na cestama pod utjecajem alkohola, budući mu je mjernim uređajem utvrđena prisutnost alkohola u organizmu od 1,75 g/kg.

Policijski službenici su odmah 46-godišnjaka isključili iz prometa te istomu uručili prekršajni nalog. Vozač je u skladu sa odredbama primjenjujućeg Zakona kažnjen novčano i zabranom korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske.