Župan Dekanić primio sudionike 31. Festivala glumca

Foto: VSŽ

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić upriličio je prijem glumaca, sudionika 31. Festivala glumca koji se do nedjelje održava u Vukovarsko-srijemskoj županiji uz domaćinstvo Grada Otoka.

„Radujemo se svake godine kada nam dođu. Tako imamo prilike vidjeti one predstave koje je stručni žiri procijenio kao najbolje predstave u protekloj godini što je uistinu rijetka prilika jer u nekoliko dana prigoda je uživate vidjeti petnaestak odličnih predstava, uživo glumce koji su u raznim kazališnim predstavama. Bit ovog Festivala glumca jesu upravo glumci”, kazao je župan Dekanić.

Predsjednik Hrvatskog društva dramskih umjetnika (HDDU) Ivica Pucar kazao je kako glumci vole dolaziti na Festival glumca.

„Glumci vole dolaziti jer nas tu publika dočekuje na jedan poseban način. Osjećamo se zbilja kao kod kuće i zato je prestiž svakom glumcu doći tu. Publika u svakoj dvorani u pet gradova koji nas dočekuju pruža poseban osjećaj, a onda mi kao glumci kada to osjetimo dajemo i više nego što možemo”, poručio je Pucar.

Foto: VSŽ