Plesna grupa Venera osvojila dva prva mjesta na natjecanju World Dance Open 2024.

Foto: Plesna grupa Venera

CRIKVENICA, Tijekom proteklih godina Plesna grupa Venera iz Vukovara postala je prepoznatljiva po svome radu ali i rezultatima koje iz godine u godinu ostvaruju. Tako su povodom Međunarodnog plesnog natjecanja pod nazivom World Dance Open 2024. nastupile i na natjecanju u Crikvenici. Na tome natjecanju bilo je prijavljeno ukupno 81 koreografija u različitim kategorijama i različitim dobnim skupinama. Prvi dio dana bio je namijenjen za najmlađe natjecatelje, drugi dio za starije, a organiziran je i plesni Battle Show.

Članice Venere natjecale su se u junior i senior kategoriji karakterističnih plesova i osvojile prva mjesta s koreografijama “Rum dum dum” i “Romski ples”. Natjecanje je pratio stručni žiri sastavljen od osvajača brojnih državnih, europskih i svjetskih odličja. Oni su Veneri dodijeli i pehar za najbolji kostim koreografije “Romski ples” u kategoriji seniora. 

Inače, Plesna grupa Venera ove godine slavi 30. godina rada i povodom toga pripremaju godišnji koncert koji će se održati 2. lipnja u Hrvatskom domu s početkom u 19 sati.