Osnovci iz Vinkovaca prvaci su Hrvatske u futsalu

Foto: OŠ Ivana Mažuranića

POREČ, Učenici Osnovne škole Ivana Mažuranića iz Vinkovaca prvaci su Hrvatske u futsalu za dječake sedmih i osmih razreda. Dečki iz Vinkovaca su prvo bili pobjednici skupine u kojoj su se natjecali gdje su bili bolji od vršnjaka iz Benkovca i Osijeka.

U drugoj fazi natjecanja Vinkovčani su u preostale tri utakmice, u četvrtfinalu, polufinalu i finalu, slavili poslije izvođenja penala. Prvo su na penale, rezultatom 8:7, izbacili vršnjake iz Slavonskog Broda protiv kojih je regularni dio utakmice završen rezultatom 0:0. U polufinalnoj utakmici su na penale bili bolji od vršnjaka iz Virovitice da bi u finalnoj utakmici rezultatom 4:3, nakon izvođenja šesteraca, bili bolji od vršnjaka iz Zmijavaca. Jakov Crnaić, vratar momčadi OŠ Ivana Mažuranovića, proglašen je za najboljeg igrača turnira.

Uz Jakova Crnaića za vinkovačku momčad nastupili su još Luka Grgas, Filip Mucić, Petar Turić, Grgur Šarić, Jakov Lončar, Šimun Turić, Nikola Džigumović, Flavijan Nikola Dujić i Duje Lozica. Momčad je s klupe vodio Luka Šuker