Ministar Banožić uručio županjskom gradonačelniku ugovore vrijedne 11,7 milijuna kuna

Foto: Ministarstvo državne imovine

ŽUPANJA, Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Županje, održanoj u prigodi obilježavanja Dana grada Županje, ministar državne imovine Mario Banožić uručio je gradonačelniku Županje Davoru Miličeviću dva ugovora o darovanju nekretnina vrijednosti 11,7 milijuna kuna.

Prvim ugovorom, vrijednosti 7,2 milijuna kuna, Ministarstvo državne imovine Gradu Županji daruje nekretnine u stambenom naselju Šećerana ukupne površine 83 468 četvorna metra za provođenje programa stambenog zbrinjavanja i programa demografske obnove.

Drugim ugovorom, Ministarstvo daruje zemljište površine 50 969 četvorna metra, vrijednog 4,5 milijuna kuna, za izgradnju sportsko-rekreacijskog centra „Laze“, navode iz Ministarstva državne imovine.

„Ugovori koji su potpisani omogućit će reanimaciju života i pokazati potencijal državne imovine. Darovane nekretnine za stambeno zbrinjavanje motiv su mladima da ostanu ovdje i stvaraju svoje obitelji, a izgradnjom sportsko-rekreacijskog centra „Laze“ potaknut će se poboljšanje i modernizacija društvene infrastrukture, kojom će se stvoriti optimalni uvjeti za razvoj sportskih i društvenih djelatnosti na području Županje. Bit će to grad novih vizura, sadržaja, potencijala, života, budućnosti“, istaknuo je ministar Banožić.