VVK: Česti kvarovi na vodovodnoj mreži uklanjaju se žurno, a posljedica su dotrajalosti mreže

Foto: sport-vinkovci.hr

VINKOVCI, U tijeku je provođenje projekta smanjenja gubitaka u vodoopskrbnom sustavu grada Vinkovaca kojemu je glavni cilj upravo smanjenje gubitaka u vodoopskrbnoj mreži grada Vinkovaca, mogućnost povećanja tlaka u mreži, kontrola protoka, tlaka i gubitaka u formiranim zonama što će dovesti i do smanjenja broja kvarova na mreži, izvjestili su iz Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije (VVK).

“Svjesni smo da se kvarovi svakodnevno događaju na vodoopskrbnoj mreži diljem grada no građani također moraju biti svjesni da se ne mogu svi kvarovi riješiti u isto vrijeme budući da djelatnici VVK ne mogu fizički stići odraditi sve odjednom, a isto tako i da se problemi razvrstavaju prema težini odnosno da se prvo rješavaju hitne intervencije, a potom svi ostali kvarovi. Htio bih apelirati na naše sugrađane da imaju razumijevanja i strpljenja ukoliko se kvar dogodi. Po dojavi naši će djelatnici izaći na teren i u najbržem mogućem roku i u skladu s mogućnostima riješiti problem”, kaže direktor VVK Ivan Rimac.

vinkovački, vodovod, direktor, Ivan, Rimac
Foto: VVK

Korisnici na distributivnom području Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije svjedoci su svakodnevnih kvarova na vodovodnoj mreži. Na godišnjoj razini zabilježi se između 1600 i 1800 kvarova. Iz VVK poručuju kako tako velik broj kvarova ne čudi s obzirom na to da VVK održava mrežu u 46 naselja, a ukupna dužina mreže je više od 600 km. Cjevovodi su dotrajali zbog starosti (poneki su stari i više desetljeća), loše kvalitete materijala te drugih čimbenika i na njima je zabilježen veliki broj puknuća i kvarova koji su jedan od glavnih uzročnika vodnih gubitaka u sustavu, ocjenjuje se.