Rekordan broj upisanih studenata na vukovarsko Veleučilište

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Vukovarsko veleučilište Lavoslav ružička bilježi u ovoj akademskoj godini rekordne brojke kada je riječ o upisima studenata. Prema riječima dekana Željka Sudarića broj upisanih studenata u ovoj akademskoj godini preći će brojku od 300.

„Trenutno imamo upisano 275 studenata na tri preddiplomska studija. Na studij fizioterapije upisali smo 60 redovnih i 50 izvanrednih studenata. Taj studij već godinama izaziva najveći interes studenata. Na studij trgovine upisali smo 70 studenata što je povećanje od 100 posto u odnosu na prošlu godinu dok smo na Upravni studij upisali 57 brucoša što je 73 posto više u odnosu na prošlu akademsku godinu“, rekao je Sudarić.

Ovoj brojci trebat će dodati i studente koji će upisati prvu godinu specijalističkog studija Preventivna fizioterapija tako da će, kako ističe Sudarić, broj upisanih studenata u ovoj godini sigurno preći brojku 300. Trenutno na Veleučilištu Lavoslav Ružička studira oko 1.000 studenata.

Govoreći o planovima Sudarić kaže kako imaju u planu skoro otvaranje novih studija koji će privući još veći broj studenata iz cijele Hrvatske. Podsjetio je i na prošle godine otvoreni Studentski dom Leopold koji je popunjen te najavio i početak obnove Radničkog doma gdje će biti preseljeno Veleučilište s nizom dugih sadržaja. 

„Polako ali sigurno Vukovar postaje pravi mali studentski grad“, zaključio je Sudarić.