Maloljetnik zapalio dječje igralište u Vinkovcima, “zaradio” kaznenu prijavu

Foto: Radio Dalmacija - Ilustracija

VINKOVCI, Iz PU Vukovarsko – srijemske izvijesitli su kako je policija provela  kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom, uz prisustvo roditelja i branitelja, zbog sumnje da je 19. studenog oko 21,30 sati izazvao požar na dječjem igralištu u Vinkovcima. Očevidom, koji je obavljen u suradnji s inspektorom zaštite od požara, utvrđeno je kako je osumnjičeni otvorenim plamenom zapalio komad tkanine koju je prethodno stavio u pvc cijev na dječjem toboganu, uslijed čega se vatra proširila na tobogan i druge dijelove dječje sprave za igranje. Požar su ugasili pripadnici JVP Vinkovci. Uslijed požara nitko nije ozlijeđen, a materijalna šteta počinjena Gradu Vinkovci iznosi više desetaka tisuća kuna. Protiv maloljetnika policija je nadležnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu za kazneno djelo Oštećenje tuđe stvari.

Tijekom vikenda, od 19. do 21. studenoga, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je 12 prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama te devet prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Oko 7 sati, 19. studenog, u Opatovcu je 62-godišnji vozač osobnog automobila srbijanskih registracijskih oznaka uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio s ceste i udario u betonski prilaz te zid obiteljske kuće, pri čemu je teže ozlijeđen, dok je 25-godišnja putnica u vozilu lakše ozlijeđena.

U Vukovaru, 20. studenog oko 11,50 sati, na obilježenom pješačkom prijelazu nepoznati vozač je vozilom udario u tijelo 43-godišnjeg pješaka pri čemu je pješak teže ozlijeđen. Za vozilom i vozačem se traga.

Istog dana oko 17,20 sati u Županji, 80-godišnji vozač uključivao se osobnim automobilom županjskih registracijskih oznaka na kolnik, a da prethodno nije propustio sva vozila koja se kreću kolnikom, uslijed čega je 56-godišnji motociklist naletio na osobni automobil i pri padu zadobio tjelesne ozljede.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se Vukovaru (4), Vinkovcima, Vrbanji, Cernim, Starim Mikanovcima i na graničnom prijelazu Bajakovo.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 16 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 1,51 g/kg zabilježena je kod 20-godišnje vozačice u Vukovaru. Prema tri vozača određena je mjera smještanja u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 38 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.