Župan Dekanić primio Petra Kovača, kadetskog prvaka Hrvatske u šahu do 15 godina

Foto: VSŽ

U Palači Srijem župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić primio je danas Petra Kovača, člana šahovskog kluba „Slaven“ Vukovar koji je prvak Hrvatske u kategoriji kadeta do 15 godina.

Za istaknuti je kako je Petar Kovač ujedno i trostruki državni prvak Hrvatske prijašnjih godina u kategorijama do 11 godina i do 13 godina, te je jedan od najmlađih majstorskih kandidata u državi, izvjestili su tom prigodom iz županijske uprave navodeći kako je župan Dekanić pohvalivši uspjeh Petra Kovača ustvrdio kako je taj mladi šahist pokazao da se predanim radom i žrtvom mogu postići vrhunski rezultati.

“Posebno želim istaknuti ključnu ulogu Petrove bake koja ga je naučila igrati šah i zahvaliti joj na tome. Također želim istaknuti i pohvaliti dobar i sistematičan rad u Šahovskom klubu Slaven koji je nedavno reaktiviran. Uvijek ćemo poticati izvrsnost, mlade, pametne, hrabre ljude, naravno i u financijskom smislu, koliko je to u našoj mogućnosti“, kazao je Damir Dekanić.

„Šah me naučila igrati moja baka, a u drugom razredu osnovne škole sam se upisao u školu šaha gdje sam počeo ozbiljnije trenirati. Konkurencija je svake godine dosta jaka, većinom su to igrači s kojima sam igrao i prethodnih godina. Najvažnije je zapravo igrati opušteno pa će rezultati doći sami“, kratko je kazao Petar Kovač.

„Jako sam zadovoljan postignutim rezultatima i radom u Šahovskom klubu Slaven. Petar Kovač je napravio najveći uspjeh, ali imamo još uspješnih šahista koji su ostvarili zapažene rezultate na državnom prvenstvu. Veseli nas stupanj zainteresiranosti za bavljenje šahom u doba moderne tehnologije. Trenutno imamo 25 članova, ali vjerujem da će broj članova i dalje rasti“, rekao je trener Šahovskog kluba „Slaven“ Vukovar Zoran Ljikar.

Uz župana Dekanića prijemu je nazočio zamjenik župana Franjo Orešković.