Za ovogodišnji 19. Salon fotografije u Vinkovcima od 106 autora odabrane fotografije njih 15

Foto: fotografija.hr

VINKOVCI, Za izložbu ovogodišnjeg Salona fotografije Vinkovci 2018., selektor Salona, filmski snimatelj Stanko Herceg, od prijavljenih 106 autora, odabrao je fotografije od 15 autora i to Suzane Bota, Snježane Bratanović, Ivana Došena, Emice Elveđi, Jurice Galić, Branka Galičića, Dijane Junaković, Lidije Kuhar, Mirka Menala, Ankice Ursić Molnar, Mirjane Porupski, Nede Rački, Damira Rajle, Davorke Trbojević i Krunoslava Večenaja, izvjestili su iz Foto kluba Vinkovci koji je organizator Salona.

Salon fotografije Vinkovci je natječajna nacionalna izložba, pod pokroviteljstvom Hrvatskog fotosaveza. Ovogodišnji Salon devetnaesti je po redu u kontinuitetu, a organiziran je uz potporu Ministarstva kulture, Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vinkovaca. Pravo sudjelovanja na Salonu imali su svi autori iz Republike Hrvatske sa najmanje četiri, a najviše šest prijavljenih fotografija koje čine autorsku cjelinu.

Salon je pokrenut u svrhu promocije hrvatske fotografije u Vinkovcima 2000. godine, podsjećaju iz vinkovačkog Foto kluba dodajući kako će se izložba i otvaranje Salona fotografije Vinkovci 2018. održati u nedjelju, 15. travnja u Galeriji fotografije Meraja, u 12 sati. Tada će biti objavljeno i koji su od autora, uvrštenih na središnju izložbu, zaslužili nagrade i pohvale te će im one tada biti svečano uručene.