U dane vikenda devet prometnih nesreća s ozlijeđenim vozačem i dvije vozačice

Foto: Pixabay

Tijekom vikenda, od 9. do 11. srpnja na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je devet prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, navode iz policije.

Oko 7,25 sati 9. srpnja u ulici Priljevo u Vukovaru, zbog neprilagođene brzine kretanja vozila gustoći prometa, vozač teretnog automobila vukovarskih registracijskih oznaka nalijeće na osobni automobil vinkovačkih registracijskih oznaka, pri čemu je vozač osobnog automobila lakše ozlijeđen.

Istog dana u 13, 10 sati u raskrižju ulica Ohridska i Josipa Juraja Strossmayera u Vinkovcima, vozačica osobnog automobila vinkovačkih registracijskih oznaka oduzela je prednost prolaska vozila na raskrižju, uslijed čega je vozačica drugog osobnog automobila, također vinkovačkih registracijskih oznaka, lakše ozlijeđena.

Lakše je ozlijeđena i vozačica osobnog automobila županjskih registracijskih oznaka koja je 11. srpnja oko 6 sati sletjela s kolnika ceste Bapska – Šarengrad.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Rokovcima (3), Županji (2) i Gunji.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli devet vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,52 g/kg zabilježena je kod 45-godišnjeg vozača u Vukovaru. Četvorici vozača određena je mjera smještanja u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 117 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.