Župan Dekanić održao radni sastanak sa izaslanstvom Hrvatskog generalskog zbora

Foto: Vukovarsko-srijemska županija

Župan Vukovarsko -srijemske županije Damir Dekanić primio je danas u maloj županijskoj vijećnici, u Vukovaru izaslanstvo Hrvatskog generalskog zbora. Tom prigodom održan je i radni sastanak na temu osnivanja Ogranka HGZ-a za Slavoniju, Baranju i Srijem.

– Važna nam je suradnja sa županom Dekanićem jer on pokriva veliki dio posebice kada su u pitanju braniteljske udruge na ovom području – rekao je Marinko Krešić, predsjednik Zbora uoči sastanka.

Pojasnio je kako HGZ u današnje vrijeme želi živjeti s narodom, braniteljima i mladima, te dati doprinos razvoju ovog kraja.

– Doprinos smo dali u Domovinskom ratu, no u miru moramo biti uz mlade, te svjedočiti budućnosti na ovom prostoru, ali i osigurati da oni i njihove obitelji imaju gdje živjeti i raditi – poručio je Krešić.

Župan Damir Dekanić je pozdravio sve članove HGZ-a, te im zahvalio na dolasku, jer hrvatski generali su zasigurno oni od kojih svi imamo što naučiti. Oni su podnijeli najveći teret u stvaranju hrvatske države i izložili svoje živote tijekom Domovinskog rata, kazao je.

– Danas je neko drugo vrijeme, no to ne znači da oni ne mogu biti i ona sol društva koja nam je svakako potrebna, ali i onaj odlučujući faktor u vrijeme kada smo na puno polja jako razjedinjeni – istaknuo je župan Dekanić.

Dodao je i kako nas takva situacija ne može odvesti u dobrom smjeru te smatra da generali ponovo mogu biti onaj odlučujući faktor u ujedinjenju društva u cjelini. 

– Na sastanku ćemo pokrenuti niz tema poput onih o problemima hrvatskih branitelja i sve ono što braniteljsku populaciju muči – pojasnio je Dekanić.

Poručio je i kako je njemu jedna od najbitnijih tema pronalazak nestalih jer nažalost oni koji ih traže polako nestaju i ukoliko se nešto ne učini sada, ukoliko generali ne budu inzistirali na razjašnjenju tog pitanja, nikada nećemo saznati njihovu sudbinu.

– To je ono što nikada ne smijemo dozvoliti jer nam budući naraštaji to neće oprostiti – poručio je Dekanić.

U sklopu posjeta izaslanstvo Hrvatskog generalskog zbora i Vukovarsko -srijemska županija su položili  vijence poginulim braniteljima na Memorijalnom groblju u Vukovaru i posjetili Vukovarski vodotoranj.

Foto: Vukovarsko-srijemska županija

Vukovarsko-srijemska županija/Đ.K.