Novi asfalt u više od 90 vinkovačkih ulica

Foto: Grad Vinkovci

Radovi na završnom uređenju ulica nakon prolaska kanalizacijske mreže u punom su jeku i u Mirkovcima, strojevi su danas u Ulici Branka Radičevića gdje je u tijeku asfaltiranje kolnika.

I u ovom dijelu grada odrađen je veliki posao, aglomeracijom je otklonjen dobar dio problema građana, riješeno je pitanje otpadnih voda i sad su na redu oni završni, nadzemni radovi. S oko 20 ulica u Mirkovcima, isto toliko u Novom Selu i ostatku grada dolazi se do podatka od čak 60 novouređenih ulica u Vinkovcima u ovom trenutku. Ta brojka će rasti i do preko 90 u narednom periodu, točnije, gotovo sve gradske ulice kroz koje su prošli određeni radovi ili do sada nisu bile asfaltirane uskoro će biti uređene.

U Mirkovcima je danas bio i gradonačelnik Ivan Bosančić koji je pregledao radove te s izvođačima razgovarao o dinamici istih.

„Ako sagledamo sve projekte na kojima radimo vjerujem kako sama dinamika uređenja ulica i nije loša. Naravno, voljeli bi da je to sve puno brže i efikasnije, međutim, s obzirom na količinu i veličinu radova koji su u tijeku u gradu, mislim da ipak možemo biti zadovoljni. S asfaltiranjem nastavljamo i dalje tako da očekujemo da u narednom periodu, kroz nekakvih godinu dana, imamo gotovo sve ulice asfaltirane i uređene“, istaknuo je gradonačelnik Bosančić.

Naglasio je i kako je cilj svega ljepši, uređeniji i funkcionalniji grad, kako je siguran da će građani biti zadovoljni konačnim rezultatom te da će brzo uvidjeti kako se strpljenje isplatilo.

Podsjetimo, velikim projektom „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna koji je u završnoj fazi, a u okviru kojega su samo na aglomeraciji Vinkovci u tijeku radovi vrijedni gotovo 157 milijuna kuna, otklonjen je značajan dio infrastrukturnih problema u gradu, naročito u njegovim rubnim dijelovima.

Grad Vinkovci/Đ.K.