Zlatna povelja “Suncokreta ruralnog turizma Hrvatske” Adrenalinskom parku u Andrijaševcima

Foto: VSŽ

Na dodjeli nagrada “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske”, održanoj u Opatiji, četiri povelje i jedno posebno priznanje otišle su Vukovarsko-srijemsku županiju.

Zlatnu povelju osvojio je projekt Adrenalinski park Andrijaševci, srebro su osvojili Šokačka lady te Šokačko sijelo iz Županje dok je brončana povelja pripala Stanarskim susretima iz Babine Grede.

Posebno priznanje dodijeljeno je Muzeju pčelarstva iz Šiškovaca.

 Šampionska titula “Zlatni suncokret” pripala je osječko-baranjskoj općini Kneževi Vinogradi.

“Potvrda je to velikih potencijala ruralnog turizma naše županije: prirodne ljepote, kultura, običaji, ljubazni domaćini i bogata gastronomska ponuda ono su čime se ponosimo i na čemu temeljimo razvoj turizma. Čestitam svim sudionicima, a od dobitnika nagrada očekujem da budu poticaj svima ostalima u širenju turističke ponude”, poruka je vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića.

„Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ je projekt je u sklopu kojeg se jednom godišnje ocjenjuju i predstavljaju tradicijski sadržaji, čuva izvornost i povezuju sudionici ruralnoga turizma, a dodjeljuje se u osam kategorija – turistička seljačka gospodarstva, tradicijska domaćinstva, tradicijska gastronomija, vinski i craft turizam, aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru, ruralno turistički projekti te projekti koji imaju zaštićene i marketinške oznake.