Živi zid upozorava na sve manji broj učenika u vukovarsko-srijemskim školama

Foto: OŠ A. G. Matoš Vinkovci

VUKOVAR, Sukladno podacima Upravnog odjela za obrazovanje Vukovarsko-srijemske županije, a koje pribavio Živi zid, u srednje škole u Vukovarsko – srijemskoj županiji ove školske godine nalazi se upisano 1520 učenika manje nego prije četiri godine, dok je u osnovnim školama manje 1753 učenika.

Najveći pad zabilježila je Srednja strukovna škola Vinkovci koju ove školske godine pohađaju 482 učenika dok ih je prije četiri godine u toj školu bilo upisano 854.

Podaci su to koje je medijima dostavila vijećnica Živog zida u Skupštini Vukovarsko-srijemske županije Tatjana Draženović koja glavni uzrok manjeg broja učenika vidi u iseljavanju.

“Vukovarsko-srijemska županija bilježi porast odseljavanja u samo godinu dana, s 1,67 % na 3,2 % stanovništva, što nas čini županijom s najvećim postotkom iseljavanja u RH”, navodi se u priopćenju za javnost Tatjane Draženović koja za takvo stanje optužuje vukovarsko-srijemske HDZ-ovce koji, kako navodi, iako se već više od 20 godina nalaze na vlasti u županiji, “ne poduzimaju apsolutno nikakve konkretne mjere da zaustave ovu crnu statistiku”.