Živi zid podigao kaznenu prijavu radi izjava izrečenih na sjednici Gradskog vijeća Vukovara

Foto: Živi zid

VUKOVAR, Iz podružnice Živog zida Vukovar izvijestili su kako su na općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru podignuli kaznenu prijavu protiv nepoznatih osoba radi dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom. Kako pojašnjava čelnik vukovarskog Živog zida i gradski vijećnik Pavao Josić povod za podizanje kaznene prijave bile su izjave gradonačelnika Vukovara Ivana Penave izrečene na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća Vukovara održane 21. prosinca 2017. godine.

„Zamoljen na aktualnom satu narečene sjednice da iznese svoje spoznaje o propalom pokušaju strateškog ulaganja u sektor drvne industrije i ujedno da objasni razloge odustajanja privatnog investitora koji je realno mogao svojim kapitalom i uhodanim tržištem pokrenuti novu industrijsku revoluciju istočne Hrvatske, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava je vidno iznerviran ili uplašen,  u nazočnosti gradskih vijećnika i predstavnika lokalnih i državnih medija, otkrio javnosti da posjeduje informacije koje se nikako ne uklapaju u civilizirano pregovaranje i donošenje odluka u svijetu korektnih poslovnih običaja. Gradonačelnik Penava  rekao je kako je namjera do sada nezabilježenog ulaganja u proizvodnju Istočne Slavonije, „propala zbog ozbiljnog i opasnog utjecaja raznih lobija“ koje je opisao riječima „da ne kažem mafija koja kontrolira drvnu industriju“ te  nedvosmisleno  izjavio da su njegovim suradnicima, koji su mu pomagali u tom projektu životi i imovina dovedeni u pitanje kao i da je lobistu koji mu je pregovarao oko dovođenja investicije u Vukovar, tjedan dana kasnije zapaljen automobil u Zagrebu“, pojašnjava Josić.

Dalje navode kako podizanjem kaznene prijave želi rasvijetliti vrlo izgledne kriminalne radnje koje su po riječima gradonačelnika Penave imale odlučujuću ulogu o „uvjeravanju zainteresiranih strana“