Kroz projekt Zaželi biti će osigurano zapošljavanje žena starijih od 50 godina

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U vukovarskoj Palači Srijem ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić uručio je predstavnicima jedinica lokalne samouprave 18 novih ugovora u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – program zapošljavanja žena“. Do sada je potpisano 75 ugovora vrijednih ukupno 260 milijuna kuna. Od toga broja 29 ugovora je sklopljeno s jedinicama lokalne samouprave s područja Vukovarsko-srijemske županije vrijednih 106 milijuna kuna. Pavić je govoreći o programu, koji se provodi u ruralnim područjima cijele Republike Hrvatske, rekao kako će u okviru projekta biti zaposleno preko 4.000 žena starijih od 50 godina koje će pomagati u oko 16.000 starih kućanstava.

„Ovo je jako dobar program gdje u isto vrijeme radimo na zapošljavanju dugotrajno nezaposlenih žena starijih od 50 godina, a u isto vrijeme i pomažemo starim i nemoćnim osobama“, rekao je župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava istakao je kako je Vukovar kroz ovaj program osigurao 7,5 milijuna kuna, odnosno, najviše u županiji. Vukovar je prema tim podacima četvrti grad u Hrvatskoj.

„Kroz ovaj program zaposliti ćemo 50 žena na dvije godine koje će skrbiti o 300 starih i nemoćnih obitelji“, rekao je Penava.

Ministar Pavić najavio je i kako će u budućnosti ovaj program dodatno biti poboljšavan i unaprjeđivan. Rekao je i kako će zaposlene žene moći računati i na 7.000 kuna na ime edukacija dok će kućanstva o kojima će brinuti mjesečno imati po 200 kuna za potrebe kupovine raznih potrepština.