HDZ-u snažna podrška umirovljenika

Foto: S.K.

Na sastanku proširenog županijskog odbora Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) dana je podrška koaliciji predvođenoj HDZ-om u V. izbornoj jedinici uz poruku kako su HSU i HDZ već i ranije surađivali, a uvijek je to bilo u korist umirovljeničke populacije.

Nastavak je to, kako je istaknuto, dobre suradnje koja bi se u sljedećem mandatu, vjeruju, nastavila daljnjim rastom mirovina i još većom brigom Vlade za umirovljenike.

Kako je rekao predsjednik vukovarsko-srijemske organizacije HSU-a Marinko Lukenda, HDZ i HSU imaju dosta zajedničkih programa, a naglasak će i u budućem potencijalnom mandatu biti stavljen na obiteljske mirovine, projektu koji je zaživio 1. siječnja 2023. godine. Prema njemu, umirovljenici nasljeđuju 27 posto iznosa mirovine preminulog bračnog supružnika, što je u prosjeku 120 eura po osobi, podsjetio je Lukenda.

„Naša potpora je neupitna i pozivamo građane da izađu na izbore i podrže koaliciju HDZ/HSU i sve koalicijske partnere. Danas razgovaramo o programima, planovima, želimo se međusobno upoznati te dobiti smjernice za travnja. Ciljeva je puno, ali idemo korak po korak“, istaknuo je.

Činjenicom da je Hrvatska stranka umirovljenika za svoga koalicijskog partnera izabrala upravo HDZ zadovoljstvo je izrazio Petar Šimić, jedan od HDZ-ovih kandidata na listi u V. izbornoj jedinici i aktualni gradski vijećnik.

„Sve izazove zajedno s Vladom koja osam godina upravlja Hrvatskom prošli su i umirovljenici. Siguran sam da su prepoznali pravu brigu koja se vodila upravo za njih, nisu ni u jednom trenutku bili zaboravljeni. Obiteljska mirovina samo je jedan od preduvjeta za bolju budućnost, za ono za što se zajednički borimo, da dođemo do tog povijesnog trećeg mandata i nastavimo našu koaliciju“, rekao je
Šimić.