I ovogodišnji Zaba Cup na terenima Teniskog kluba Vinkovci okupio ponajbolje mlade tenisače i tenisačice

Foto: Grad Vinkovci

Na terenima Teniskog kluba Vinkovci od 8. do 14. travnja održava se 16. međunarodni teniski turnir za dječake i djevojčice do 14 godina pod nazivom ”Zaba Cup 2024.”.

Po riječima Domagoja Bubala, predsjednika Teniskog kluba Vinkovci, koji je i organizator turnira, očekuje nas jaki turniri u obje kategorije, uz sudjelovanje natjecatelja iz čak 20 zemalja.

Prvi nositelj turnira u kategoriji dječaka je Mario Vuković  iz Francuske koji je 44. na rang listi Tennis Europe do 14 godina, dok je prva nositeljica u kategoriji djevojčica Marta Džinić , 107. na rang listi iz Hrvatske.

Na ovom velikom teniskom turniru u Vinkovcima iz redova Teniskog kluba Vinkovcima u kvalifikacija su igrali Rafael Halužan i Ante Jelinek koje nažalost nisu i prošli, ali ih čeka nastup na turniru parova.

Predsjednik Županijskog teniskog saveza i član Upravnog odbora Hrvatskog teniskog saveza Petar Šimić izrazio je zadovoljstvo što je i ove godine odaziv natjecatelja odličan što dovoljno pokazuje vrijednost i jakost turnira.

“Zahvaljujem Gradu Vinkovcima i gradonačelniku Ivanu Bosančiću na pomoći koja nam je neizmjerno vrijedna i bez koje teško da bi smo uspjeli iva turnir organizirati na ovako visokom nivou”, kazao je Šimić.

Finale u pojedinačnoj konkurenciji planirano je za nedjelju, 14. travnja, dok će se dan ranije, 13.travnja održati finale parova.