Završna konferencija projekta “Proaktivna mreža”

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U Gradskoj knjižnici Vukovar danas je održana završna konferencija projekta pod nazivom “Proaktivna mreža”, a koji se provodio proteklih godinu dana. Kako je rečeno na završnoj konferenciji projekt je osmišljen kao umrežavanje i osnaživanje resursa u Vukovarsko – srijemskoj i Osječko – baranjskoj županiji suradnjom javno – civilnog sektora, a uz podršku jedinica lokalne samouprave za rješavanje kriznih situacija.

“Projekt je nastao iz potrebe da reagiramo preventivno i proaktivno na krizne situacije koje nas neprekidno pogađaju. Htjeli smo vidjeli gdje je mjesto organizacijama civilnog društva kada su krizne situacije”, rekla je direktorica PRONI Centra za socijalne podučavanje i voditeljica projekta Sanja Vuković.

Dodala je kako je PRONI Centar nositelj projekta, a da su na projektu partneri bili Europski dom Vukovar, Nansen dijalog centar Osijek i ISKRU Waldorfska inicijativa Osijek.

Na završnoj konferenciji prisustvovao je i pročelnik Upravnog odjela za socijalno podučavanje Josip Paloš koji je rekao kako Grad Vukovar ima izuzetnu suradnju s organizacijama civilnog društva. Prema njegovim riječima Grad Vukovar na godišnjoj razini u rad i podršku udruga izdvaja više od milijun i pol kuna.

“Pohvaljujem njihov rad, a na terenu gotovo da nemamo neko pokriveno područje u rješavanju različitih društvenih pitanja i problema. Posebno bih istaknuo udruge koje vode brigu o radu sa mladima i starima, to je ono što je i u cilju tijela javne vlasti”, rekao je Paloš.