Iz automobila mu otuđili novčanik

Foto: Pixabay/Kris

VINKOVCI, Tijekom noći 17./18. travnja u Ulici Dragutina Žanića Karle u Vinkovcima nepoznati počinitelj je iz otključanog osobnog automobila 61-godišnjaka otuđio novčanik u kojem su bili njegovi osobni dokumenti, bankovne kartice i druge vrijednosti. Za počiniteljem tragamo, a nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti ćemo odgovarajuću kaznenu prijavu.

„Kako bi smanjili mogućnost da postanu žrtva provala i krađa iz osobnih automobila, savjetujemo građane da svoje automobile, ali i ostale prostore, zaključavaju, te da u automobilima ne ostavljaju vrijedne predmete (osobne dokumente, torbice, mobitele, novčanike, ključeve za pogon automobila i sl.) i na taj način izbjegnu mogućnost provaljivanja i krađe iz svojih automobila i stambenih objekata. Vrijedne stvari uvijek ponesite sa sobom, a ukoliko ih ostavljate u automobilima stavite ih na mjesta na kojima nisu jasno uočljivi. Također, ako spremate stvari u prtljažnik automobila – možda vas netko promatra, alarm u automobilu može spriječiti provalu i pazite gdje parkirate vozilo. Provalu u automobil uvijek što žurnije prijavite policiji kako bi se brzo pronašli provalnik i otuđeni predmeti“, savjeti su građanima iz PU.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su tri prometne nesreće s materijalnom štetom (Otok-Vrbanja, Vinkovci i Županja).