Europski dom Vukovar organizirao panel raspravu na temu Vukovar u očima medija

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Povodom obilježavanja obljetnice mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja Europski dom Vukovar organizirao je panel raspravu na temu „Vukovar u očima medija – Što je projekcija, a što stvarnost“. Bila je ovo još jedna prilika da prisutni progovore o Vukovaru danas je pa tako bilo riječi o načinima kako mediji izvješćuju iz Vukovara, problemima grada danas, odnosima među nacionalnim zajednicama, odvojenim školama, Interkulturnoj školi… Rečeno je i kako su Vukovaru i njegovim građanima potrebne vedrije i ljepše vijesti, više samopouzdanja ali i inicijative od samih građana ne čekajući da im „nešto padne s neba samo od sebe“. Organizatori navode kako je proces mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja uvelike utjecao na svakodnevni život građana Vukovara pa i nakon njegova službena završetka formirao život i međuljudske odnose u gradu.

„Međutim, unatoč uspjehu Mirne reintegracije i njegovom značaju za noviju prošlost ali i sadašnjost grada ovaj događaj ostao je medijski nedovoljno obrađen. Stoga ovim događajem želimo potaknuti razgovor o dominantnoj slici Vukovara u javnosti s jedne strane i o svakodnevnom životu u gradu s druge, te na taj način suprotstaviti stvarnost projekciji“, riječi su organizatora.

Na panel raspravi sudjelovat će Gordan Bosanac, mirovni aktivist iz Zagreba, Dr. Lana Mayer, predsjednica Europskog doma Vukovar, Dr. Kruno Kardov profesor s Filozofskog Fakulteta u Zagrebu kao i novinar Večernjeg lista Branimir Bradarić. Moderator panel rasprave bio je novinar HTV-a Aleksandar Stanković.