Pripadnici JVP Vinkovci dobili novu opremu koja će im omogućiti sigurnije intervencije

Foto: Đuro Karalić

Javna vatrogasna postrojba (JVP) Vinkovci opremljena je s novih deset kompleta izolacijskih aparata koji vatrogascima omogućavaju siguran rad u intervencijama s puno dima ili drugim vidovima onečišćenja zraka.

“Važno je zaštiti naše vatrogasce i zato smo išli u smjeru da kupimo opremu koja će njih zaštiti, koja će im dati  priliku da puno sigurnije obave svoje intervencije te naravno da iz tih intervencija i oni koje spašavaju izađu neozlijeđeni”, kazao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić koji je danas obišao JVP Vinkovci.

Po riječima zapovjednika JVP Vinkovci Krešimira Jelića, riječ je o izolacijskim aparatima koji se koriste u intervencijama u kojima se pojavljuje dim kao i u onim intervencijama u kojima je nepoznat sastav zraka.

„Nama je jako bitno sigurnosno zdravlje naših vatrogasaca. Međutim, ova oprema služi i za spašavanje građana kod nekakvih većih intervencija u kućama i zgradama te prilikom izvlačenja. Ovo nam je jedan od bitnijih uređaja koje koristimo u našim intervencijama”, rekao je Jelić.

Naveo je kako su u prošloj 2022. godini vinkovački vatrogasci imali 180 intervencija od kojih se oko 40 odnosilo na požare na stambenim i drugim objektima.

„Posebno mi je drago što nas gradonačelnik Ivan Bosančić prati u nabavci ove opreme te ovo nije jedina oprema koju smo mi dobili. Osim ovoga, dobit ćemo preko 70.000 eura potpuno nove zaštitne opreme, kombinezona i različitih aparata, tako da će se Javna vatrogasna postaja Vinkovci kompletno obnoviti po pitanju ove značajne opreme”, kazao je Krešimir Jelić.