Završeno istraživanje nad 46-godišnjakom koji je oštetio tri motorna vozila kao i protiv dvije osobe radi širenja i prenošenja zarazne bolesti

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske proveli su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom koji je 13. prosinca u 23,55 sati uhićen zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Oštećenje tuđe stvari, oštetivši tri motorna vozila vinkovačkih registracijskih oznaka, parkirana u Borinačkoj ulici u Vinkovcima.

„Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 13. prosinca oko 21 sat 46-godišnjak pod utjecajem alkohola (1,15 g/kg), nakon verbalnog sukoba s 27-godišnjakom, lopatom razbio zadnje vjetrobransko staklo na osobnom automobilu, vlasništvo 27-godišnjaka, prednje vjetrobransko staklo na osobnom automobilu, vlasništvo specijalizirane prodavaonice te staklo na vratima kombi vozila, vlasništvo 23-godišnjaka, čime je počinio materijalnu štetu u iznosu od više tisuća kuna ukupno“, navode iz PU.

Protiv 46-godišnjaka podnesena je kaznena prijava za kazneno djelo Oštećenje tuđe stvari, te policija nastavlja daljnji rad u vezi utvrđivanja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalistička istraživanja nad 49-godišnjakom iz Vinkovaca i 48-godišnjakom iz Podgajaca Podravskih zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Širenje i prenošenje zarazne bolesti.

Prilikom provjere pridržavanja izrečenih mjera „Covid-19 – liječenje u kući“, policijski službenici 7. listopada, u 11,30 sati, nisu zatekli 49-godišnjaka na adresi stanovanja u Vinkovcima, a naknadno su ga zatekli u ulici K. S. Tomaševića pri upravljanju motornim vozilom, čime je doveo u opasnost od širenja zaraze među ljudima.

U upravljanju vozilom u prometu, unatoč izrečenoj mjeri „Covid-19 – liječenje u kući“, policijski službenici su 3. prosinca, u 11,35 sati, u Vukovaru zatekli i 48-godišnjaka iz Podgajaca Podravskih. Protiv obojice policija je podnijela kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je šest prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena (Bršadin), te pet prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci-2, Županja-2, Borovo).