Sve bolji rezultati Pivačkog kluba Vukovar

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, Plivački klub Vukovar jedan je od najmlađih klubova koji djeluje u gradu ali to članove kluba ne sprječava da ostvaruju više nego zapažene rezultate. Predsjednik kluba Luka Jurić kazao je kako je Plivački klub Vukovar osnovan 26. listopada 2016., a da su u klubu s djecom počeli raditi travnu 2017. godine s otvorenjem Plivališta u Vukovaru. Trenutno broje 70-ak aktivnih plivača i 2 trenera.

U svega godinu i pol dana službenih natjecanja članovi kluba su na raznim natjecanjima širom Hrvatske ostvarili niz zapaženih rezultata pri čemu su sustigli pa i prestigli brojne klubove s dugogodišnjom tradicijom. O tome što se i kako radi kao i kakvi rezultati se bilježe govori i podatak kako su članovi Plivačkog kluba Vukovar s posljednjeg Regionalnog prvenstvu Hrvatske za regiju 4., a koje je održano u srpnju 2020. godine, vratili sa čak 53 medalje. Na ovom natjecanju posebno su se istaknuli Stefan Tintor s 10 i Ivana Kosanović s čak 13 osvojenih pojedinačnih medalja.

„Htjeli smo upoznati javnost da u gradu Vukovaru djeluje Plivački klub Vukovar, da radi izuzetno dobro, da bilježe i izvrsne natjecateljske rezultate, da su oni još jedan bitan faktor koji je pokazao koliko su bazeni u Vukovaru bili potrebni. Zahvaljujući predanom radu predsjednika kluba gospodina Jurića, trenera u klubu, tajnice kluba, svih roditelja ali ne smijemo niti najmlađe članove zaboraviti“, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je organizirao prijem za članove kluba.

Predsjednik kluba Jurić kazao je kako ovo više nije samo neki Plivački klub Vukovar s obzirom da sudjeluju na natjecanjima različitih kategorija gdje ostvaruju određene rezultate.

„Naši plivači su uglavnom iz Vukovara ali dolaze plivači i iz drugih klubova jer su prepoznali naše uvjete i kvalitetu, od cijelog objekta do kvalitetno rada trenera i trenerice“, rekao je Jurić.