Započinju radovi na obnovi Radničkog doma, rok za završetak radova 20 mjeseci

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i predstavnik zajednice ponuditelja Iver iz Čepina i Terra plant iz Zagreba potpisali su Ugovor o građenju na obnovi Radničkog doma u vukovarskoj četvrti Borovo naselje.  

„Rekonstrukcijom postojeće zgrade revitalizirat će se gradska četvrt Borovo naselje kao i proširiti kapaciteti, nadograditi smjerovi te povećati standard Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u zgradi spomeničkog značaja. Projekt će imat značajan utjecaj na fizičku, društvenu i gospodarsku regeneraciju grada Vukovara, omogućiti će bolje obrazovanje za uspješno poduzetništvo i daljnje školovanje u novima, modernim i suvremeno opremljenim prostorima“, rekao je Penava.

Kako je rečeno zgradu Radničkog doma čine prizemlje i 3 etaže s ukupno 6960 kvadratnih metara zatvorenog dijela, koje će se prenamijeniti za potrebe Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru. U prizemlju će se nalaziti velika konferencijska trodijelna dvorana s knjižnicom, dok će se na katovima nalaziti učionice i uredi za profesore. Kompletno će se urediti i okolina s južne na sjevernu stranu, parkiralište s novom cestom i nova pješačka površina. Ugovor je ukupne vrijednosti od gotovo 60 milijuna kuna. Radovi bi trebali započeti za desetak dana pri čemu je rok izvođenja radova 20 mjeseci.

Slobodan Stojanović, prodekan vukovarskog Veleučilišta Lavoslav Ružička, kazao je kako na Veleučilištu trenutno studira oko 900 studenata iz cijele Hrvatske. Najavio je kako će novi prostori omogućiti još bolje uvjete studiranja ali i dalje proširenje kapaciteta kao i nove studijske programe.