Završena obnova Radničkog doma u Borovu naselju

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, u društvu Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, obišao je novoobnovljenu zgradu Radničkog doma u Borovu naselju. Obilasku je nazočio i dekan Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ Vukovar Željko Sudarić te voditelji projekta i izvođači radova.

„Svojim prostornim kapacitetima i uvjetima novoobnovljena zgrada će omogućiti nastavak razvoja vukovarskog veleučilišta, primjenu novih programa i nadamo se svakako novim studentima i stručnim kadrovima u našem gradu. Zahvaljujući sredstvima EU fondova, projekt smo priveli kraju u potpunosti. Završetkom ovog projekta Borovo naselje zasigurno će vratiti svoj stari sjaj“, rekao je Penava.

Projekt rekonstrukcije zgrade „Radnički dom“ u Borovu naselju te njegova prenamjena u prostor Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ Vukovar kapitalni je projekt Grada Vukovara te je dio Intervencijskog plana Grada Vukovara. Njegova ukupna vrijednost iznosi gotovo 66,5 milijuna kuna. Projekt je u iznosu od preko 40,7 milijuna kuna financiran sredstvima Europske unije, zatim je u iznosu od preko 17,2 milijuna kuna projekt financirao Fond za obnovu i razvoj Grada Vukovara te je Grad Vukovar projekt financirao s dodatnih gotovo 8,5 milijuna kuna.

Na ovaj način je nekad ruševna zgrada Radničkog doma, koja se nalazi u srcu gradske četvrti Borovo naselje, u potpunosti je obnovljena i rekonstruirana te će u njoj biti smješteno Veleučilište „Lavoslav Ružička“ Vukovar.

Dekan vukovarskog Veleučilišta Željko Sudarić kazao je kako će s preseljenjem Veleučilišta studenti dobiti još kvalitetnije uvjete za rad i obrazovanje. Najavio je kako će to omogućiti i otvaranje novih smjerova na vukovarskom Veleučilištu što će dodatno povećati broj studenata u Vukovaru. Naime, uz već postojeće studije fizioterapije, upravnog prava i trgovine, te specijalističkog studija fizioterapije, planira se otvaranje i specijalističkih studija za preostala dva smjera ali i otvaranje nekih novih. Prije svega razmišlja se o pokretanju studija sestrinska, a moguće i računarstva. Veleučilište Lavoslav Ružička trenutno broji oko tisuću studenata ali bi s pokretanjem novih studija i uvođenjem specijalističkih studija taj broj mogao biti značajno povećan. Na taj način bi Vukovar postao pravi mali studentski grad.