Tijekom vikenda policija zabilježila više provala i 12 prometnih nesreća

Foto: www.mup.hr

VINKOVCI, Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježili su nekoliko imovinskih kaznenih djela tijekom vikenda. Početkom vikenda, u Ivankovu,  ispred sale za svatove, oštećen je osobni automobil, vlasništvo obrta iz Ivankova, na način da je nepoznati počinitelj oštrim predmetom napravio ogrebotine na vozilu te je time pričinjena materijalna šteta.

U istoj noći, oštećena su vrata trgovine bicikala u Vinkovcima pri čemu je vlasniku nastala materijalna šeta. Nadalje, u Ceriću, 50-godišnjak je prijavo da mu je u noći 14./15. listopada, uslijed pokušaja provale u njegovu kuću, pričinjena je jedino materijalna šteta u vidu oštećenja prozora. Također, u noći 14./15. listopada, tijekom pokušaja provale u trgovinu mješovite robe u Novim Jankovcima su oštećena vrata uslijed čega nije ništa otuđeno nego je samo nastala materijalna šteta.

„Na svim događajima smo proveli očevid, tragamo za počiniteljima te ćemo nadležnim državnim odvjetništvima dostaviti odgovarajuće kaznene prijave“, navode iz policije.

Tijekom proteklog vikenda, od 14. do 16. listopada 2022. godine, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno 12 prometnih nesreća, od kojih je u 10 prometnih nesreća nastupila samo materijalna šteta (Mohovo, Ilok, Vukovar-5, Vinkovci, auto-cesta A3 kod Nijemaca, Stari Jankovci), te dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

U petak, 14. listopada, oko 16,00 sati, u Iloku, u Ulici Ivana Gorana Kovačića, 20-godišnjak iz Iloka, sletio je osobnim vozilom vukovarskih registracijskih oznaka s kolnika, udarivši vozilom u prometni znak, a potom i u parkirani osobni automobil. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen putnik u vozilu, također 20-godišnjak iz Iloka. Očevidom je utvrđeno kako je 20-godišnji vozač upravljao vozilom uz prisutnost alkohola u organizmu od 0,93 g/kg.

U nedjelju, 16. listopada, oko 18,45 sati, 47-godišnjak iz Vinkovaca, upravljao je osobnim vozilom vinkovačkih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom ceste Orolik-Slakovci. Uslijed nedržanja potrebnog razmaka, udario je u stražnji dio osobnog vozila koje se kretalo ispred, u istome smjeru, a kojim je upravljao 50-godišnjak iz Orolika. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena putnica u vozilu 50-godišnjaka, 46-godišnjakinja također iz Orolika. Očevidom je utvrđeno kako je 47-godišnjak upravljao vozilom uz prisutnost alkohola u organizmu od 1,54 g/kg.

Stacionarne kamere zabilježile su 27 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, najviše na državnoj cesti DC55 kod Gradišta, ukupno 15 prekršaja. Tijekom proteklog vikenda osam je vozača zatečeno s prisutnošću alkohola. Najveća koncentracija alkohola od 2,06 g/kg zabilježena je u nedjelju, 16. listopada, kod 33-godišnjeg vozača osobnog vozila iz Posavskih Podgajaca, zatečenog oko 23,20 sati u Vinkovcima, u UIici Hrvoja Vukčića Hrvatinića.