Hrvatska bi trebala dobiti 10 nogometnih stadiona po europskim standardima, među odabranima i Vinkovci

Foto: HNTV

Zajedničkom akcijom Vlade, HNS-a i UEFA-e, Hrvatska bi trebala u skoroj budućnosti dobiti 10 obnovljenih i funkcionalnih stadiona, kakvih se i u naprednijim zemljama ne bi postidjeli, a među onim gradovima u kojima će se stadioni obnavljati su i Vinkovci, pišu Sportske novosti.

U Osijeku velebni stadion grade Mađari, ali zato će onaj u Vinkovcima ući u ovaj projekt obnove hrvatskih stadiona. Obnovit će se i natkriti. Stadion u Koprivnici već godinama čeka ga da se zaokruži, sada je i on uključen u priču. Varaždin bi pak dobio krov na istočnoj tribini, kao i dodatno ušminkavanje. Pulski stadion Aldo Drosina napokon bi bio zaokružen s krovom, kao i Rujevica u Rijeci, koja sada ima natkrivenu samo zapadnu tribinu.

Na putu prema jugu prvi je veliki grad Zadar čiji stadion na Stanovima odavno ne zadovoljava minimalne uvjete. Hoće li se on obnoviti, ili će se graditi novi na Višnjiku, gdje će postoji za to predviđena lokacija, stvar je pregovora. Ali i Zadar će imati pravi stadion. Baš kao i Šibenik, čiji će Šubićevac također krasiti obnovljeni stadion s natkrivenim tribinama.

Svi bi ovi stadioni – Vinkovci, Koprivnica, Pula, Rijeka, Zadar i Šibenik – nakon obnove, dogradnje, stavljanja krova i svega što bi već išlo uz gradnju, dobili stadione s osam tisuća natkrivenih mjesta, te bi zadovoljili četvrtu kategoriju zahtjeva UEFA-e. Što bi značilo da se na njima mogu igrati sve europske klupske utakmice. Dakako i reprezentativne, navode Sportske novosti.

Dodaju kako bi Zagreb dobio dva stadiona. Velebni koji bi se gradio u Maksimiru, za 30-tak tisuća gledatelja. Drugi bi se gradio u Kranjčevićevoj ulici, za otprilike 12 tisuća ljudi. Reprezentacija bi u Zagrebu trebala dobiti i kamp.