Završena energetska obnova Ekonomske škole Vukovar

Ekonomska škola Vukovar
Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima obišao je energetski obnovljenu zgradu Ekonomske škole koja je nakon obnovljenih radova dobila jedan sasvim novi, ljepši i uređeniji izgled. Kako navode iz Grada gradske vlasti zajedno s Ministarstvom graditeljstva i prostornoga uređenja, Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost proveli projekt energetske obnove zgrade Ekonomske škole Vukovar.

Ukupna vrijednost izvedenih radova i pruženih usluga je preko 3.3 milijuna kuna od čega je Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja sufinancirao projekt u ukupnom iznosu od 1,7 milijuna kuna dok je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije sufinancirao projekt u ukupnom iznosu od preko 860 tisuća kuna kroz Fond za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini. Grad Vukovar financirao je projekt s iznosom od oko 760 tisuća kuna.

Projekt je obuhvaćao energetsku obnovu koja uključuje rekonstrukciju krovne konstrukcije, izolaciju vanjskih zidova, izolaciju stropa prema negrijanom tavanu, zamjenu vanjske stolarije, ugradnju kotla na biomasu, ugradnju solarnog sustava za grijanje potrošne tople vode, ugradnju termostatskih radijatorskih ventila, novu instalaciju odnosno zamjenu sustava hlađenja, zamjenu unutarnje rasvjete LED rasvjetom i uvođenje sustava daljinskog očitanja potrošnje energije, energetski pregled i izrada energetskog certifikata nakon izvršenih građevinskih radova.

Nakon provedene energetske obnove zgrada je prešla iz energetskog razreda F u energetski razred C te se smanjila potrošnja energije za 67%.