Sve spremno za 58. Vinkovačke jeseni, uz tradicijski, bogat i koncertni program

Foto: Đuro Karalić

Točno tri mjeseca ostalo je do početka Vinkovačkih jeseni, a uz one glavne tradicijske priredbe, 58. izdanje najveće hrvatske kulturno-turističke manifestacije živjet će i kroz zanimljiv zabavan sadržaj.

„Pokazali smo da znamo čuvati svoju tradiciju, nadam se da smo ove godine pogodili i zabavni program i da će 58. manifestacija biti bolja od svih dosadašnjih. Najavljujem vraćanje šatora koji će poslužiti kao rezervna varijanta za otvorenje, ali i same koncerte pa ove godine ne bi trebalo biti problema u slučaju kiše”, najavio je predsjednik organizacijskog odbora, gradonačelnik Ivan Bosančić.

Kada je riječ o koncertnim nastupima, na 58. Vinkovačkim jesenima koncerte će održati Doris Dragović, Matija Cvek, Domenica, Jole, Stjepan Jeršek Štef, Šima Jovanovac, TS Đeram, Vranac, TS Fijaker i Sinovi ravnice.

Direktorica Turističke zajednice grada Vinkovaca Martina Matković najavila je skoro objavljivanje javnog poziva za ugostitelje i izlagače na 58. Vinkovačkim jesenima pozvavši sve one koji vole tradicijsku baštinu ili se žele zabaviti na nekom od koncerata, da dođu od 8. do 17. u Vinkovce i potraže neki od brojnih sadržaja za sebe.

Govorio je i Stjepan Đurković, tajnik Zajednice kulturno-umjetničkih djelatnosti Vukovarsko-srijemske županije rekavši kako će u Svečanom mimohodu 58. Vinkovačkih jeseni, u nedjelju, 17. rujna nastupiti više od 70 folklornih skupina, a na Dječjim Vinkovačkim jesenima, tjedan ranije, 50 skupina s više od 2.000 mališana.

Svečanost otvorenja 58. Vinkovačkih jeseni pod geslom “Dva sjaja dukata” održat će se u petak, 15. rujna.